Na vele jaren te hebben gewerkt bij het Ministerie in vele uiteenlopende functies binnen het personele werkveld, is het tijd om een andere koers te kiezen. In al die jaren heeft Ad zich ontwikkeld tot een breed inzetbare HRM adviseur. Niet voor niets heeft hij in zijn logo gekozen voor een vingerafdruk. Het belangrijkste gereedschap voor elk bedrijf zijn de mensen die er werken. Door het creëren van betrokkenheid en bezieling voor het bedrijf, laat elke medewerker zijn vingerafdruk achter. Het zijn de mensen die de organisatie maken.

Ad is geïnteresseerd in wat mensen beweegt om het werk te doen wat zij doen. Zijn zij gelukkig in hun werk, waarom gaat het af en toe wat minder vlot, past het werk in hun levensfase. Kortom wat kan een werkgever bijdragen om zijn personeel die betrokkenheid te geven die het bedrijf succesvol maakt.

Door een scherpe analyse te maken en soms de vinger op de zere plek te leggen of zijn licht te doen schijnen over de blinde vlekken die gedurende de periode van “dat doen we jaren zo”, bij te dragen aan het succesvoller worden van uw onderneming.

Gestart als zelfstandig reintegratie coach heeft hij zijn pallet van diensten uitgebreid met het leveren van uiteenlopende diensten. Of het nu gaat om tijdelijke vervanging van medewerkers die tijdelijk niet inzetbaar zijn, of het strategisch adviseren van uw board op HRM gebied, hij ondersteund u met maximale inzet.